novosti_o_20160918

Marija u srcu svojih štovatelja

Noseći Mariju u srcu i oko vrata, upustili smo se u pustolovinu zvanu ljeto. Suncem, temperaturama i obiljem sadržaja različitih razdoblja od ostatka godine, postavlja se pitanje koliko isto utječe na nas same? Smatram kako disciplina, određeni dnevni red ili pak obaveze motiviraju nas da smo konstruktivniji, učinkovitiji,  i razmjerno tome ljeto nas pomalo stavlja u stanje mirovanja.

Zadnji susret Štovatelja Čudotvorne medaljice obilježili smo hodočašćem u Mariju Bistricu, 22. lipnja 2016. godine gdje smo prekrasno proveli obiteljski dan u svetištu. Tijekom ljeta, raštrkani po odmorima susretali smo se sa raznim izazovima, čovjeka sa sredinom i čovjeka sa njim samim, razine molitve i kontemplacije sukladno našoj volji, koja s temperaturama obrnuto djeluje.

Opušteni tako, poneki i rasterećeni, umorni i odmorni, dospjeli smo do prvog našeg poslije ljetnog susreta, subotu 17. rujna gdje smo se ponovno okupili. Imali smo uvodno predavanje s. Jelene o Euharistiji te Euharistijskim čudima, što nas je vjerujem većinu, dovelo u razmatranje.
Uslijedilo je klanjanje sa prekrasnim razmišljanjem i pjesmom kako bismo uveličali žrtvu i ljubav koju nam Gospodin svakodnevno daje. Potom smo molili Vječnu devetnicu i divan je osjećaj čuti sklad naše male obitelji štovatelja i ujedinjenih srdaca častiti Bezgrešnu.

Uslijedilo je druženje kao i svakog puta gdje se družimo i upoznajemo s novim članovima kojih je ovoga puta bilo. Marijo hvala Ti na novoj obitelji!

Tanja Ćurić