“Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju” (Mk 16,16)

Ovu Isusovu preporuku poslušale su Marijine sestre Čudotvorne medaljice i pošle u daleku Afriku u Benin. U toj siromašnoj zemlji pomažu stanovnicima u zdravstvenim, ekonomskim, obrazovnim potrebama i osvajaju ljubavlju njihova srca za našega Spasitelja.

Svim požrtvovnim misionarima i misionarkama potrebna je materijalna pomoć ostalog svijeta. Sasvim poseban oblik podrške i pružanja pomoći pruža misionarska zajednica “Zrnca ljubavi” koja djeluje niz godina pri Samostanu Marijinih sestara čudotvorne medaljice u Strossmayerovoj ulici 141 u Osijeku u prelijepom Pejačevićevom dvorcu.

Tu se godinama okuplja grupa volontera koji u radionicama izrađuju razne predmete. Tim predmetima privlače dobrovoljne darivatelje koji novčanim prilozima pomažu misije. Predmeti nemaju cijenu, oni su samo podsjetnik vlasniku da je učinio dobro djelo za misije darivajući svoj novčani prilog.

Kroz radionicu su prošle mnoge osobe iz raznih dijelova grada Osijeka. Sve su one dale svoje vrijeme, svoje ideje i trud i izradile mnoge predmete. Mnoge osobe nisu više u mogućnosti dolaziti zbog starosti i bolesti. Nemoguće je sve njih imenovati, ali im od srca zahvaljujemo kao i sestrama koje su pružale pomoć u svemu što je bilo potrebno. Svima zahvaljuju i korisnici ovog humanog djela iz Benina. U radionici ima mjesta i rada za svakoga i svatko je dobro došao.

Samo ime „Zrnce ljubavi“ kaže da je zajednica ukorijenjena u kršćanskoj ljubavi gdje vlada ozračje radosti i ponosa zbog korisnih i kreativnih ostvarenja. Rad je uvijek popraćen molitvom za uspješnost rada i za misije, tako da se svatko osjeća misionarom u misijskoj radionici. Zajednica „Zrnca ljubavi“ osjeća potrebu za novim članovima. Sve dobre duše pozivamo da dođu u ovu radionicu. Obećavamo da će doživjeti radost stvaralaštva darivanja i zajedništva.

Pozvani ste da u zajedništvu misijske grupe „Zrnca Ljubavi“ utisnete trag svoje ljubavi.

Galerija fotografija: