naslovna_20150919

Novi spiritual družbe

Početkom godine je g. Anton Lavrič predložio svoju ostavku na službu družbinog spirituala. Na molbu vrhovnog vodstva vizitator misijske družbe g. Pavle Novak je imenovao novog spirituala, a to je g. Dario Grbac.

19. rujna 2015. okupile smo se na Dobrovi prigodom primopredaje službe i novog imenovanja. Iz naše hrvatske provincije bilo nas je osam sestara na čelu sa provincijalkom sestrom Kajom Ljubas. U 10,30 sati je bila sveta Misa koju je predslavio vizitator g. Pavle Novak uz koncelebraciju g. Antona Lavriča i g. Daria Grbca. Vizitator je pročitao i predao dekret p. Grbcu, povjerivši mu službu spirituala koji ima ulogu da nas poveže s misijskom Družbom sv. Vinka i da nas utvrđuje u duhu sv. Vinka i potiče da njegujemo baštinu koju nam je naša utemeljiteljica ostavila. On sam mora najprije biti zagrijan riječju Božjom, a onda je nama posredovati.

Iza objeda vrhovna voditeljica i obje provincijalke su čestitale novom spiritualu i zaželjele puno Božjeg blagoslova u novoj službi. Zahvalile su i g. Lavriču za sav uloženi trud i nesebično služenje kroz sve ove godine. Kao pravi Vinkov nasljedovatelj i sin upućivao nas na njegov primjer i pokazao kako se u njegovom životu očitovala kršćanska ljubav prema siromasima i svima koji su u potrebi. Još smo ostali u razgovoru i druženju, a onda smo se razišle u uvjerenju kako nas je i ovaj događaj povezao u zajedništvu i ljubavi. Bogu hvala za sve!

s. Marija Babić