IMG_20210502_150328 (1)

Novo vodstvo Družbe

Prvi dio 12. generalnog kapitula na kojega smo sam zauzeto pripravljale u godini 2020, završio se u nedjelju 02. 05. 2021 na Dobrovi. Izabrano je bilo novo vodstvo Družbe. Zahvalne smo sestrama na suradnji i prihvaćanju službi.

Izboru vrhovne voditeljice predsjedao je nadbiskup i metropolit msgr. Stanislav Zore. Između 10 predlaganih kandidatkinja izabrana je s. Kristina Rihar. Otac nadbiskup je potvrdio valjanost glasanja i upitao s. Kristinu Rihar prihvaća li službu vrhovne poglavarice za budućih 6 godina. Nakon odgovora s. Kristine, da prihvaća službu, nadbiskup je proglasio s. Kristinu Rihar za vrhovnu voditeljicu Družbe za slijedećih 6 godina.
Zatim smo otišle u kapelu gdje je novoizabrana voditeljica ispovjedila Apostolsko vjerovanje i dala svečano obećanje. Ordinarij je nad njom izmolio posebnu molitvu i podijelio joj blagoslov.
Svi smo zajedno zapjevali zahvalnu pjesmu i preporučili je u Marijinu zaštitu. Po čestitki i odlasku nadbiskupa slijedili su izbori savjetnica i vrhovne zamjenice.
Za vrhovne savjetnice izabrane su: s. Jelica Jukić , s. Petra Mohorko, s. Marta Meško i s. Ivana Vidoš. Za vrhovnu zamjenicu izabrana je s. Jelica Jukić.

Drugi dio Generalnog kapitula bit će u Blaškovcu od 13 – 15. 05. 2021.

Novom vodstvu Družbe želimo obilje Božjeg blagoslova i Marijine zaštite.