Glavni apostolat naše Družbe je njega bolesnika, posebno njega bolesnika po kućama. Kroz našu povijest većina se sestara posvećivala radu s bolesnicima njegujući ih po njihovim obiteljskim domovima ili ustanovama kao što su domovi za stare i nemoćne, ustanove za djecu s posebnim potrebama ili radu u bolnicama. Unatoč pomanjkanju duhovnih zvanja i starosnoj dobi sestara nastojimo i dalje svojom jednostavnošću biti prepoznatljive u mjestima gdje imamo svoje samostane i kuće po tihom i nenametljivom služenju onima kojima nas Providnost šalje. Marijine riječi „Evo službenice Gospodnje“ koje nam je utemeljiteljica (majka Leopoldina Brandis) predala kao pravilo života, usmjeruju nas na ponizno služenje i raspoloživost Božjim zamislima. Ideal Marijine sestre jest biti kao Marija po nesebičnoj ljubavi, molitvi i slušanju Božje riječi. U svome poslanju prioritet nam je služenje bolesnicima, a uključujemo se i u rad s djecom u katehizaciji, u župnom pastoralu, rad s mladima, skrb o starijim osobama, beskućnicima, nezbrinutom i neishranjenom djecom.

Majka Leopoldina piše: Kao što je Marija nekada žurila preko brda kako bi svojoj teti pružila uslugu, tako neka sestre žure u stanove bolesnika da tamo donesu utjehu i pomoć i požrtvovnom ljubavlju poslužuju patnike.

U Osijeku sestre već godinama vode misijsku grupu, koja se bavi izrađivanjem raznih rukotvorina za potrebe misija.
Od 2016. godine započele su s apostolatom Čudotvorne medaljice, čija je svrha štovanje Bezgrešne, širenje Čudotvorne medaljice i rad za dobro bližnjega.

Kao vjerna Marijina djeca usađivale su pobožnost i ljubav prema Bezgrešnoj majci, zato je Marija njihovu revnost nagrađivala time što su se njihovi bolesnici opraštali od svijeta u najljepšem i najplemenitijem duhovnom stanju.

 
 

Galerija fotografija: