159321509_187490609806940_5052599909420079337_n

Priznanje Marijinim sestrama uzornim redovnicama i suradnicama

Marijine sestre su došle u Strmac početkom 2012. na poziv Milosrdne braće bolničkog reda sv. Ivana od Boga, prije svega kao duhovna pomoć bolesnicima.

Geslo Družbe su Marijine riječi: „Evo službenice Gospodnje, zato u susretu s bolesnicima sestre nastoje prenijeti milosrdnu Božju ljubav kojom Bog ljubi svakog čovjeka bez razlike.

Pacijentima kroz susrete, razgovor, molitvu i druge duhovne sadržaje žele osvijestiti da nisu napušteni, da su vrijedni kao osobe, da imaju svoje dostojanstvo. Svojim životom, djelovanjem i blizinom žele im posvjedočiti da su svi oni Bogu važni i da ih Bog ljubi.

Za predano služenje Bolnički red sv. Ivana od Boga – Milosrdna braća, Specijalna bolnica za psihijatriju i palijativnu skrb sveti Rafael Strmac dodijelio je na blagdan sv. Ivana od Boga priznanje Marijinim sestrama uzornim redovnicama i suradnicama, jer svojim dugogodišnjim predanim radom i prisutnošću svjedoče prijateljstvo i skrb potrebitim. Živeći svoju karizmu svesrdno se pridružuju velikoj obitelji Milosrdne braće. Neka i ovo priznanje bude na veću slavu Božju. O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo.