IMG_20210716_113451

Proslave blagdana Gospe Karmelske i godišnjica posvete kapelice i samostana Marijinih sestara čudotvorne medaljice u Osijeku

S radošću smo dočekali prvu obljetnicu posvete naše Kapelice i samostana na koju smo se pripremali trodnevnicom koju je vodio vlč. Marin Knežević. Kroz razmatranja radosnih otajstava Gospine krunice ponirali smo u tajnu Marijine duše, hraneći se njezinom vjerom, nadom, ljubavlju i poniznim služenjem. Zahvaljivale smo Bogu za velika djela koja nam je učinio po zagovoru Bezgrješne i ponovno smo se predale u njezine majčinske ruke kako bi nas njezin brižni pogled pratio u daljnim koracima širenja Božjega kraljevstva onima kojima smo poslane.

Našu Družbu Marijinih sestara čudotvorne medaljice osnovala je sestra Leopoldina Brandis 1878. godine u Ljubljani.

Na sam blagdan Majke Božje karmelske 1878. obučene su prve tri sestre za njegu bolesnika u njihovim kućama. Taj događaj je u povijesti Družbe Marijinih sestara zapisan kao dan osnutka Družbe. Ni sama Majka Leopoldina nije znala kako će se to djelo dalje razvijati. No slijedila je poticaj koji je nastao duboko u njenom srcu i vjerovala, ako Bog to želi, da će to djelo zaživjeti. U početku je ova skupina sestara, od naroda prozvana „Bolničke sestre“, živjela pod okriljem Družbe kćeri kršćanske ljubavi. Tu je upijala snagu za nove korake koji su je čekali. Prema nadahnuću majke Leopoldine išle su u stanove bolesnika i njegovale ih. Pored brige za njihovo tjelesno zdravlje brinule su i za njihovu dušu. „Njegujući tijelo njegujte im i dušu“ govorila im je majka Leopoldina. Ostajale su pored teških i siromašnih bolesnika i noću što tadašnje redovnice nisu mogle. Cilj njihovog rada uvijek je bio pomiriti bolesnika s Bogom. Ispovijed umirućih bolesnika te primanje bolesničkog pomazanja bio je jedan od važnih točaka u njihovom radu, a Družba Marijinih sestara to nastoji njegovati i danas.

S pomoću Božjom  mi sestre smo u Osijeku (sv. Leopolda 161 B) izgradile novi samostan uz župnu crkvu Sv. Leopolda.

Neka nas i sve one kojima smo poslane čuva i vodi na životnom putu zagovor i zaštita Blažene Djevice Marije, naše drage Gospe čudotvorne medaljice!