naslovna_20150620_01

Prvi susret djece bezgrešne

Na poticaj male Irme Cecilije i njezine mame Antonije organizirali smo susret za djecu. Ovaj prvi susret okupio je djecu prvih, drugih, petih i šestih razreda, ali i onih manjih. Roditelji su se pobrinuli da svoju djecu dovezu i na kraju vrate doma. Susret ja zbilja bio vrlo dinamičan. Ponovno su dječji smijeh i galama odzvanjali samostanom na Srebrnjaku 15. Tema ovog susreta bila ja Katarina i medaljica. Predstavili smo djeci lik Katarine i upoznali ih sa Čudotvornom medaljicom. Pjevali smo, slušali jedni druge, aktivno radili i molili. Zahvaljujem svima za suradnju posebno roditeljima koji su se odazvali pozivu i dovezli svoju djecu. Nadam se da ovo neće ostati zadnji susret, spremamo novi još zanimljiviji u rujnu. Čekaju vas vaše časne Cecilija, Magdalena, Violeta, Armela, i Jelena.

Bog vas blagoslovio!

A donosimo vam i razmišljanja samih sudionika ovog susreta!

U subotu 20.6. 2015. ja i moja sestra Matea išle smo u samostan kod časne sestre Jelene Lončar. Tamo je bilo puno djece s kojima smo se upoznale. Sestra Jelena nam je ispričala događaj o svetoj Katarini Labaure i čudotvornoj medaljici. Puno smo toga čule a između ostalog naučile i vidjele što je samostan. Poslije toga smo imali radionice, sa četiri različita zadatka. Sva su djeca lijepo sudjelovala i na kraju smo svi pokazali jedni drugima što smo radili, naučili i zapamtili. Išli smo i u kapelicu gdje smo molili molitvu Gospi od Čudotvorne medaljice. Časne su nam svima podijelile male čudotvorne medaljice te nam rekle kad smo tužni da ju stisnemo i Marija će nam pomoći. Časne su nam pripremile čašćenje, slatkiše i grickalice. Bio je to super proveden dan u samostanu.

Ena Bošnjak, 7 razred

Bili smo na druženju u samostanu. Tamo sam upoznala nove prijatelje i prijateljice, ali sito tako i nove časne a to su: Magdalena, Armela, Cecilija i Violeta. Radili smo u grupama a moja grupa je izrađivala zastavu Djece Bezgrješne. Bilo mi je super dobila sam medaljicu i molitvenik. Taj dan mi je bio najbolji dan.

Matea Bošnjak, 6 razred