Prvi zavjeti u Blaškovcu

Nakon što se odazvala Božjemu pozivu te pripremala kroz formaciju postulata i novicijata u Družbi  Marijinih sestara, naša s. n. Ivančica Fulir u nedjelju 10. travnja u župi sv. Benedikta – Blaškovec položila je svoje Prve sv. zavjete. Svečanu euharistiju i zavjetovanje predslavio je p. Ilija Grgić, CPPS u koncelebraciji s još sedam svećenika. U ovoj radosti okupilo se i oko 40 Marijinih sestara, župljana župe sv. Benedikta te rodbine i prijatelja naše slavljenice. Nakon svečanog euharistijskog stola nastavili smo naše druženje radujući se što nam je Gospodin podario još jednu mladu osobu koja svoj život želi radi Božje slave posvetiti Bogu i vjerno nasljedovati Krista. Te će prema Konstitucijama Družbe Marijinih sestara služiti Crkvi i patničkoj braći. Neka joj Marija bude oslonac i zaštita na njenom životnom putu kako bi mogla ostvariti Božju volju u svome redovničkom životu.

 

Redovnički zavjeti

Sigurno se sjećate naše mlade dopisnice iz misija u Beninu u Africi, Ivančice, koja nam je u 2013. redovito pisala u rubrici „Moja Afrika“? Bili su to doista sjajni članci i neobično zanimljiva izvješća o svemu što je proživljavala zajedno sa zajednicom Marijinih sestara čudotvorne medaljice. I što se dogodilo s njom? U drugoj nedjelji u travnju položila je svoje privremene redovničke zavjete upravo u zajednici sestara s kojima je živjela i radila u misijskoj postaji u Beninu.

Nakon završenih studija ekonomije i zaposlenja u struci kao menadžerica, tražila je svoje mjesto pod suncem razmišljajući što to Bog od nje očekuje i traži. To je ujedno najvažnija i najteža odluka svakog mladog bića koja se pred njega postavlja. Zato je odlučila najprije volontirati u Africi u misijama i promišljati ne zove li je Bog u redovnički poziv. Kad je po drugi put bila u Beninu, shvatila je, kako to mladi danas vole reći: „To je to!“ I krenula hrabro u Božju avanturu svjesna da će biti sretna samo tamo kamo je Bog zove da se kao osoba ostvari.

Nakon kandidature i novicijata u Zagrebu kod Marijinih sestara, 10. travnja 2016. položila je svoje privremena redovničke zavjete u Blaškovcu kraj Zagreba (tu je i njihov samostan, Dom duhovnih vježbi) u župnoj crkvi sv. Benedikta, osnivača zapadnog redovničkog života. U društvu roditelja, svojih susestara i mnogih prijatelja koji su se veselili zajedno s njom njezinoj odluci, rekla je svoj „Evo me!“ Gospodinu koji ju je pozvao. Za geslo na svojoj sličici, koja je uspomena na zavjetovanje, preuzela je misao Sluge Božjega, p. A. Gabrića: „Gori i izgori za Boga i za duše!“

Zahvaljujemo joj što nam je tako lijepo pisala iz misija i želimo joj doista tu gorljivost na njezinom redovničkom putu u zajednici Marijinih sestara čudotvorne medaljice.

(Glasnik Srca Isusova)