novosti_o_20180819_01

Riječi zahvale s. Samueli Markanović

Danas na kraju ovoga misnoga slavlja želim iskreno i od srca reći riječi zahvalnosti našoj č. s. Samueli.
Prije dvije godine od strane Vaše provincijalne poglavarice dodijeljeni ste na službu ovdje u Novu Kapelu. Prihvatili ste povjerene dužnosti. Bili ste predstojnica sestarskoj zajednici, Gdje ste okupljali svoje susestre i poput dobre majke za njih brinuli, u pomalo skromnim uvjetima, nakon što je u domu svoje mjesto pronašao veći broj štićenica.
Bio Vam je povjeren rad u školi, gdje su djeca nižih razreda osjetili Vašu pažnju i blizini, gdje ste pjevanjem i sviranjem oko sebe i na dežurstvima na hodnicima u školi i u razredima, uz predavanje vjerskoga nauka, nastojali među mlađima širiti duh Svetoga Vinka i male štovatelje čudotvorne medaljice.
Bila vam je povjerena uloga sakristanke i ključarice naše crkve, gdje ste revno i redovito pripremali oltar i uređivali oltarnike, te kitili crkvu za redovita misna slavlja. Od prvoga dana ste svirali svaku misu u radni dan, a napose kod sprovodnih misa bili ste prisutni, gdje su ožalošćeni, moleći za svoje drage pokojne osjetili, kako misno slavlje za pokojne doista je trenutak, gdje se čovjek susreće s darom vječnoga života.

Uza sve to povjereno vam je vođenje župnoga zbora, gdje se uvijek osjetila cecilijanska nota, te pomno prebiranje po tipkama, gdje ste s redovitim i manje redovitim pjevačima uveličali pjesmom i sviranjem euharistijska slavlja. Napose u svečanim prigodama kad Crkva slavi Gospodnje i Marijanske svetkovine.
Iskreno hvala, za svaku žrtvu, ljubav i svjedočanstvo. Napose ste bili blizu ljudima, obiteljima, koje su pogodile različite obiteljske tragedije ili koje druge nevolje. Rado ste u takvim situacijama bili uz njih. Od srca HVALA.

Po Gospodinovim riječima: „Pođimo drugamo“ i Vi idete sada dalje na novu službu. Odlazite u Provincijalnu kuću Marijinih sestara u Osijek, da bi kao prva zamjenica Poglavarice sestarskim zajednicama Vaše družbe, molitvom, žrtvom i zalaganjem bili od pomoći. Neka Vam putovi doista budu blagoslovljeni.
Sestro Samuela, iz Nove kapele ponesite lijepe trenutke, a ono što nije bilo lijepo zaboravite. I neka Vas na Vašem novom polju rada, blagoslovi trojedini Bog i štiti Marija, koja je bez grijeha začeta, kojoj se utječemo u svakoj našoj nevolji.
Hvala Vam za sve. Primite ovaj poklon i cvijeće u kojima smo sjedinili sve ono što riječima nismo uspjeli reći. Bog bio s vama!

Goran vlč. Mitrović,
Novokapelački župnik i dekan Novokapelačkog dekanata