m_slavimira_1

Šezdeset godina služenja Bogu, Družbi i narodu

Doživjeti 60 godina redovništva velika je Božja milost i veliki Božji dar, zapravo tako bi trebali gledati i na cijeli svoj život. „Što imaš a da nisi primio“ reći će sveti Pavao. Ove godine 7.11.2020.g. proslaviti smo dijamantni jubilej redovništva ili zvanja naše drage s. Slavimire. Kažem drage jer to zaista i jest, uvijek s osmijehom na licu, raspoložena za razgovor, spremna ispričati nešto iz svoga životnog iskustva, dati savjet. Osoba koje je ostvarila svoj poziv usmjerujući svoj život prema drugome. Mnogim mladim sestrama bila je podrška, ohrabrenje. Broj godina ne igra nikakvu ulogu ako je osoba spremna svoj život dati za druge te tako ostvariti ono na što ju je Bog pozvao.

Takva je naša s. Slavimira, istina sa dosta godina na leđima, brojnim zdravstvenim nevoljama kroz život, ali mlada duha koji sve to nekako baci u drugi plan. Dok smo slavili svetu misu i dok su spominjane neke anegdote iz njenog života i djelovanja meni je kroz glavu prošlo sjećanje kako me je s. Slavimira odvela na župu u kojoj sam trebala započeti rad. Bila je zima, a nas dvije se uputile gradskim prijevozom na župu Malešnica – Oranice. Sestra je bila vrlo vesela i u razgovoru mi pričala o toj župi. Ja sam naravno očekivala crkvu, koju svaka današnja župa i to u Zagrebu ima, ali na moju žalost crkve nije bilo nego jedna mala, trošna, stara kapelica, okovana zelenim plastičnim pločama. Sestra je i dalje ostala vedra osmijeha na licu dok je moje bilo dosta zbunjeno i iznenađeno. Danas je to župa sa lijepom crkvom i brojnim vjernicima.

Bogu hvala za ovakve sestre koje imaju uvijek nešto dati pa bila to mala jagodica bobica ili široki osmijeh. Svaka sestra u Družbi ima svoje anegdote sa s.Slavimirom, svaka za nju ima lijepu riječ. Vjerujem da smo sve zahvalne Bogu za dar njezinog života i primjera služenja u našim zajednicama i rada sa djecom koju neizmjerno voli i kojima je posvetila većinu svojega života. Zato smo ovaj dan proslavili sa punim srcem.

Svečano Euharistijsko slavlje u sestarskoj kapelici u Blaškovcu predvodio je pater Stjepan Horvat CPPS, uz koncelebraciju vlč. Marijana Markanovića i župnika Blaškovečke župe vlč. Vjekoslava Pavlovića.

                                                                                                      s. Jelena