m_IMG_20211023_121748

SLAVLJE 60,50 i 25. GODINA REDOVNIČKOG ŽIVOTA

U Osijeku u provincijalnoj kući su 23. 10. 2021. proslavljeni jubileji redovničkog života: s. Judita Princip 60 godina, s. Vinka Begić 50 godina, a s. Kaja Ljubas, s. Božana Grgić, s. Dominika Jozić, s. Jelena Lončar i s. Margareta Nikolić 25 godina.

Euharistijsko slavlje predslavio je prečasni Ante Markić uz koncelebraciji s još pet svećenika.  U nadahnutoj propovijedi se između ostalog obratio sestrama jubilarkama: „Drage sestre slavljenice! Bog kome se danas ponovo posvećujete je Bog Isusa Krista, siromašni Bog sv. Vinka, Bog majke Leopoldine Brandis, Bog sv. Katarine Laboure, Bog mistika  mučenika i svih onih koji se posvećuju  službi drugima. Hodajte za njim, a kad jasno ne vidite kamo i kako dalje, kleknite. U našem hodu za Kristom više služe koljena nego stopala. Tražite ga u molitvi i ljepoti, bjelini i jasnoći hostije u Presvetom sakramentu, tom kruhu života i čudesnom znaku trajne njegove nazočnosti među nama. U molitvi i klanjaju, razabirite, otkrivajte i produbljujte svoj odnos sa Zaručnikom svoje duše. Slijedite Gospodina u svim okolnostima i do kraja života“.

Nakon euharistijskog slavlja sestre jubilarke i sve nazočne pozdravila je s. Samuela Markanović, provincijalna poglavarica i uputila čestitku slavljenicama. Zahvalila se predvoditelju misnog slavlja prečasnom Markiću i svim prisutnim svećenicima.

Potom se proslava nastavila u sestrinskoj blagovaonici u zajedništvu, pjesmi i slavljenju Gospodina za „divna djela koja nam je učinio“!

Neka dobri Bog blagoslovi sestre jubilarke i podari im snagu i milost da do kraja ustraju na putu vjere, nade i ljubavi, a zagovor naše Gospe čudotvorne medaljice neka ih svagda prati.