novosti_o_20170607e

Štivica – Susret štovatelja Gospe čudotvorne medaljice

Iako su se prvi puta  okupili u studenom prošle godine, prvi službeni susret štovatelja Gospe čudotvorne medaljice u župi svete Marije Magdalene u Štivici održan je  u veljači 2017. Od tada, svake nedjelje prije svete mise, većina od 54 upisana štovatelja,  zajedno moli Vječnu devetnicu, uz  pjevanje marijanske pjesme „Djevice nevina“.

U subotu, 3. lipnja, susretu štovatelja u ovoj župi bila je nazočna i s. Magdalena Barešić, Marijina sestra iz Zagreba. Iako je treći puta došla u Štivicu, ponovo se molitvom i srcem približila svakom štovatelju osobno. Nakon pozdrava okupljenima i nekoliko dirljivih primjera o Gospinom zagovoru i pomoći onima koji su pobožno nosili njezinu medaljicu te snazi molitve Isusovoj Majci, s. Magdalena je započela molitvu krunice, otajstava svjetla s meditacijama, u koju se uključilo nekoliko čitača štivičke župe. Zatim je izmoljena Vječna devetnica Gospi čudotvorne medaljice, a onda je uslijedila sveta misa, koju je slavio štivički župnik, Josip Vračarić.  Budući da se sve događalo uoči svetkovine Duhova,  odisalo je malim duhovskim bdijenjem, a potkrijepljeno je i lijepim razmišljanjem č.s. Magdalene o Duhovima i o Isusovoj Majci, koja je s apostolima u molitvi čekala  silazak Duha Svetoga. Naglašena je i uloga Marije, Majke Crkve u životu Crkve i vjernika.

Vlč. Vračarić zahvalio je gošći iz Zagreba na programu, poticajnim tekstovima i mislima, kojima je zapravo pomogla vjernike  pripraviti za sutrašnji blagdan Duhova. I na same Duhove, prije svečane svete mise, vjernici su izmolili Vječnu devetnicu Gospi čudotvorne medaljice.

Višnja Mikić