IMG-20211011-WA0022

Susret predstojnica

U Zagrebu 08. listopada u popodnevnim satima nova provincijalna poglavarica s. Samuela Markanović imala je susret s kućnim poglavaricama na kojem su podijelile iskustva te iznijele viđenje stanja u svojim zajednicama i viziju za budućnost. 
Sutradan 09. listopada održan je isti susret na razini Družbe u Ljubljani u organizaciji generalne poglavarice s. M. Kristine Rihar i vrhovnog vodstva. Tema susreta je bila Moliti sa sv. Pismom (Lectio divina).Dva su naglaska bila: kako ja ulazim u molitvu i kako kao predstojnica usmjeravam molitvu u zajednici. 
Susret je započeo sv. Misom u 8.00 sati u sestarskoj kapeli na Dobrovi, a završio oko 17.00 sati. S. Marta Meško je u svom nagovoru podijelila sa sudionicama iskustvo kardinala Carla Maria Martini o čitanju Biblije s mladima kroz tri koraka: lectio, meditatio i contemplatio, a zatim je slijedio osobni susret s Božjom riječju. U ozračju otvorenosti Duhu Svetom i međusobnoj iskrenosti ovaj susret je bio pravo duhovno bogatstvo i osvježenje za sve sudionice. Zahvalni smo dragom Bogu, našoj nebeskoj Majci i s. M. Kristini Rihar,časnoj majci što nam je organizirala ovaj susret.