Luznica

Susret tajnica i ekonoma

U Marijinom dvoru u Lužnici je od 26 do 28 travnja u organizaciji Hrvatske redovničke konferencije održan susret provincijalnih i vrhovnih tajnica i ekonoma. Od Marijinih sestara sudjelovale su s. Leopoldina Glasnović provincijalna ekonoma i s. Marija Babić provincijalna tajnica.

Prije zajedničkog uvodnog promišljanja, skupu se obratila predsjednica Hrvatske redovničke konferencije s. Lidija Bernardica Matijević, SSFCR, izrazivši dobrodošlicu okupljenima sestrama.

Susret se odvijao na duhovnom i stručnom nivou. Tema susreta je bila „Ususret Svetoj godini: u molitvi, pokori i djelima milosrđa“, a voditelj susreta je bio p. Siniša Štambuk, SJ. Pater je sestrama bio na raspolaganju cijelo vrijeme za euharistiju, klanjanje, ispovijed i duhovni razgovor. Tako da  je to ujedno bila i duhovna obnova za sve prisutne sestre.

Stručna predavanja u okviru susreta održali su dr. sc. s. Dijana Mihalj i prof. dr. sc. Ivan Milotić. Okvirna tema stručnih predavanja bila je „Upravljanje vremenitim dobrima“. S. Dijana se uglavnom bazirala na važnosti crkvenog prava u rješavanju svih imovinsko-pravnih odnosa. Prof Milotić je objasnio status crkveno pravnih osoba upozorivši sestre na sve probleme i izazove koji se tu pojavljuju.

Nakon svakog izlaganja, sestre su imale mogućnost postaviti pitanja, izraziti vlastito mišljenje o onome što su čule te podijeliti osobna iskustva. Sestre su također imale slobodno vrijeme za druženje i upoznavanje povijesti Marijinog dvora, te za šetnju prekrasnim okolišem.

s. Marija Babić