backlit-clouds-dawn-415380-EDIT

Usain Bolt, njegova vjera i odanost Čudotvornoj medaljici

14. kolovoza 2016. Usain Bolt, slavni sprinter iz Jamajke, osvojio je zlatnu medalju u dinamičnoj i naizgled bezbrižnoj utrci na 100 metara na svom trećem uzastopnom nastupu na Olimpijskim igrama, ovoga puta u Rio de Janeiru, čineći ga prvim sportašem koji je uzastopno osvojio tri zlatne olimpijske medalje u utrci na 100 metara.

Bolt je pružio impresivne nastupe i u Pekingu 2008. te u Londonu 2012. godine. Nema sumnje u to zašto Bolta smatramo najbržim čovjekom na svijetu.

Međutim, Boltova katolička vjera nije pod tolikim svjetlom reflektora. U kolovozu 2012., nakon Boltova nastupa na Olimpijskim igrama, Catholic News Agency izvjestio je da je “Vatikan pozvao Usaina Bolta da se obrati vjernicima na konferenciji o vjerskoj slobodi.”
U članku se spominje da je “kao katolik, Bolt poznat po tome što se križa prije početka svake utrke. Osim toga, srednje ime mu je Sv. Leo.”
Uz ostale nadahnjujuće znakove vjere, više od Boltovih zlatnih medalja oduševljava činjenica da nosi još jednu, značajniju medalju: Čudotvornu medaljicu, kako ju je nazvala francuska svetica Catherine Labouré (1806. – 1876.). Nadalje, s obzirom da Bolt nosi čudotvornu medaljicu, Blažena Djevica Marija je trenutno najgledanija žena u sprintu!

Čudotvorna medaljica ima natpis na francuskom pozivajući na molitveni zagovor Majke Božje: “O, Marie, conçue sans péché, priez pour nous qui avons recours à vous” (hr. “O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo”).

Neka to bude naša molitva kada molimo Gospu da nas približi svome Sinu, a više o tome možete saznati na internet stranici kapelice Majke Božje čudotvorne medaljice u Parizu. Usain Bolt je 21. kolovoza 2017. navršio četrdeset godina i još je cijeli život pred njim. Zasigurno će nastaviti s uspjesima u atletici. Međutim, molimo se za njega da nastavi druge voditi Isusu Kristu primjerom svoje vjere, imajući na umu riječi neizmjerno hrabrog svetog Pavla koje je napisao u Drugoj poslanici Timoteju: “Plemenitu sam borbu izvojevao, trku dovršio, vjeru sačuvao. Već mi je pripravljen vijenac pravednosti koji će mi u onaj Dan dati Gospodin, pravedni sudac, i ne samo meni nego i svima koji budu željeli njegov dolazak

Preveo i priredio medjugorje-info.com/CNA