447182281_776502917952367_1077833478217756453_n

U Osijeku otvorena Kuća života Udruge ‘Betlehem’

Na samo Tijelovo, 30. svibnja, u Osijeku je otvorena Kuća života Udruge “Betlehem” povjerena Božjem milosrđu i sv. Faustini. Uz prisustvo članova udruge iz više slavonskih gradova i gostiju, kuću je blagoslovio pater Marko Glogović, utemeljitelj udruge koja još od 1999. godine djeluje pod duhovnim vodstvom hrvatskih pavlina.

Udruga djeluje u Osijeku jedanaestu godinu, a u Hrvatskoj u petnaestak gradova te posjeduje osam kuća, prvenstveno za prihvat samohranih majka i djece, trudnica u životno teškim situacijama, kojima se trudi pomoći na mnoge načine pa i smještajem. Kuća u Osijeku je donedavno bila samostan Marijinih sestara čudotvorne medaljice koje su u duhu svoje zajednice odlučile učiniti djelo ljubavi prema ženama i djeci koje su pogodile razne nevolje.

Predsjednica udruge Ana Žižek – Petrović je primila ključ od kuće od časnih sestara nakon čega je uslijedila molitva u kapelici te razgled obnovljenog zdanja. Kuća može prihvatiti pet majka s djecom a nalazi se u samom središtu Osijeka. Pater Marko je posebno zahvalio redovnicama kao i mjesnim svećenicima koji su podržali ovu ideju i nastavljaju pomagati u tom djelu milosrđa prema onima koji su ostali bez svoje kuće, bez sredstava za život i bez razumijevanja okoline.

Udruga “Betlehem” ponajviše živi zahvaljujući dobročiniteljima te je i ova kuća djelo Božje providnosti koja brine za najmanje. Ovdje će majke i djeca moći naći svoj mir, radost, odmor i snagu za nove prilike. Tu će oni koji su sami iskusili Božje milosrđe moći udijeliti svoj savjet i otvoriti svoje srce za odbačene i povrijeđene kako bi se nastavila misija “za život” kojom udruga slavi Gospodina i pruža utjehu i nadu i rođenima i nerođenim bližnjima.

Kuća života će biti i mjesto susreta, zajedništva, stručnog savjetovanja i svesrdne pomoći u kojoj sudjeluju i psiholozi, socijalni radnici, medicinsko osoblje kroz razgovore i radionice, u zajedničkom hodu prema pronalaženju dobrih rješenja.

Pomozimo osječkoj udruzi molitvom i podrškom, da može vjerno ispunjavati svoju karizmu!

Preuzeto: bitno.net