novosti_20180909_00

Od grofice do službenice!

Put od grofice do službenice naše Utemeljiteljice majke Leopoldine Brandis prikazan je na filmu čija je službena premijera bila u Ljubljani 09. rujna. Ideja da se snimi film o životu majke Leopoldine nastala je 2015 godine kada se razgovaralo o početku postupka za beatifikaciju.

Ubrzo se krenulo u ostvarivanje toga projekta koji su zajednički pokrenule Družba Kćeri Kršćanske Ljubavi i mi Družba Marijinih sestara čudotvorne medaljice. Tako smo se u tom projektu ujedinile mi kćeri majke Leopoldine Brandis.

Film smo imali priliku već pogledati u Ljubljani na proslavi 140 obljetnice Družbe, ali tada nije bio do kraja završen i falili su još neki manji dijelovi filma. Sada je završen i preveden na hrvatski i francuski jezik. Film nas vodi stopama majke Leopoldine iz rodne kuće i lijepog vjerskog okruženja u obitelji sve do Graza i Pariza. Tu u svojoj rodnoj kući od svojih roditelja ona upija kako treba gledati na potrebe ljudi koji nas okružuju. U jednoj prilici njena mama joj kaže: „Bog pomaže ljudima preko ljudi“ i uči ju kako se u svemu treba najprije svidjeti Bogu.

Leopoldinu kao redovnicu glumi profesionalna glumica Nataša Lorenzutti, a njene dvije kćerke ju glume kao djevojčicu i mladu groficu. Film je zanimljiva priča o životu majke Leopoldine koji je od njenog bogatog života mogao pokazati samo najnužnije. Pun je prikaza prelijepih pejzaža, života u samostanu i služenja bolesnicima kao i borbe koju je mlada Jozefa morala proći da bi od grofice postala službenica siromaha i bolesnika.

 

s. Jelica Jukić