novosti_o_20180429

Župa Brinje – Susret štovatelja

Ovdje u Brinje, u  Svetište uznesenja Blažene Djevice Marije okupila nas je sama Bezgrešna Djevica. Tiho, jednostavno i nenametljivo, baš kao što je to  uvijek činila i čini.

Već neko vrijeme, točnije od Blagdana Gospe od Čudotvorne medaljice, u župnoj crkvi jednom tjedno sastaje se grupa vjernika na molitvene susrete. Uz krunicu mole i Vječnu devetnicu . Njihova je žarka želja bila da ih posjetimo i upoznamo župljane o nama i o Čudotvornoj medaljici.

Ta se želja ostvarila u nedjelju 29. 04. 2018 kad su se uputile iz Zagreba tri sestre, s. Magdalena, s. Dragana i s. Jacinta. Sa njima je došao bračni par iz Velike Gorice Sandra i Lino. Koji su aktivni i vjerni Štovatelji BDM.

Pod pokroviteljstvom župnika Peje Ivkića, štovatelji iz Brinja lijepo su nas primili i ugostili

Prije sv. Mise pridružili smo se molitvi Gospine krunice. Župnik Pejo je održao sv. Misu u 11 sati na kojoj je krstio maloga Brunu iz Brinja.

Na kraju sv. Mise s. Magdalena je kratko upoznala vjernike o povijesti nastanka Družbe Marijinih sestara

Sestra Dragana je govorila o ukazanju Bezgrešne Djevice Marije Katarini Laboure i o  Čudotvornoj  medaljici i njeno značenje

Sandra je iscrpno izvijestila vjernike o molitvenim sesretima i radu Štovatelja u Zagrebu na Srebrnjaku 15.

Nakon sv. Mise u župnom dvoru ja bila okrepa sa domaćim autohtonim proizvodima koju su priredile  gospođe iz molitvene zajednice. A nakon toga poveli su nas u posjet staroj gradini Sokolac (Frankopanskom zamku) na obližnjom brijegu sa kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na Brinje i okolicu.

„Ča se ono usred Brinja beli?

Il je vila il je gruda sniga?

Nit je vila nit je gruda sniga

Već su dvori brinjskih  Frankopana!

Susret u  Brinju kao i svi naši susreti po Domovini imaju  višestruko značenje, upoznaju se novi štovatelji, novi krajevi, stječu se nova prijateljstva čiji je zajednički cilj širenje pobožnosti BDM, osjetiti njenu  ljubav i milosti Čudotvorne medaljice.

Svi ti susreti odvijaju se u srdačnom ozračju, puni milosti Božje.

Mi Zagrepčani i domaćini smo se srdačno oprostili oko 15 h, sa jednom željom i nadom da ćemo se uskoro brzo ponovo susresti u Brinju ili Zagrebu, a najskorije na zajedničkom hodočašću u Aljmaš početkom lipnja.

Neka nas sve skupa prati blagoslov Bezgrešne od Čudotvorne medaljice!

s. Magdalena i Sandra